Monique Goossens

Deze beeldjes zijn van de hand van Monique Goossens. Ze is een veelzijdige kunstenares die haar strepen al verdiende in de gemeente Tervuren. Zij is ook één van de drijvende krachten achter de “Artiestentoer Tervuren”.

Monique maakte deze beeldjes ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Reuzen van Teruren in 1998. In haar zwierige eigen stijl bracht zij een andere Pie en Wanne ter wereld.

De beeldjes zijn van terracotta. Monique gebruikte hier witte klei. De kleuren zijn het resultaat van de gebakken beeldjes te roken in een rookoven.

De beeldjes werden ingehuldigd door burgemeester mevrouw Lea Foccaert en het toemalige gemeentebestuur.

Er bestaan slechts 4 sets van deze beeldjes van Pie en Wanne. Tot aan de afbraak van het Papenblok, het oude cultuurhuis van Tervuren, heeft er daar een set gestaan. De andere 3 sets werden geschonken aan de toenmalige voorzitter en oud-voorzitters van onze vereniging.

.

.


Over Monique

Monique is gepassioneerd door tekenen en schilderen en volgt sinds jaren cursussen tekenen, aquarel en keramiek georganiseerd door de dienst “VrijeTijD “van Tervuren.

Momenteel volgt ze aquarel bij Wim Hertoghs en tekenen bij Luc Thoelen. Ook volgde ze workshops bij Janine Gallizia, Slawa en Victoria Prischedko, Marc Folly ,Gerard Hendriks, op de Wadden bij Jan Velthuis en Riny Bus. Verder ook modeltekenen en boetseren tijdens de zomeracademie in Oostende.