Wie zijn wij?

De Reuzenvereniging Tervuren is een culturele vereniging die zich wil inzetten voor ons bijzondere stukje culturele erfgoed. In samenwerking met andere verenigingen en met het gemeentebestuur nemen wij met onze Reuzen actief deel aan allerhande activiteiten binnen en buiten Tervuren. Onze Reuzen zijn immers pas echt Tervuurse volksfiguren als ze onder de mensen mogen komen!

De Reuzen van Tervuren liggen verankerd in de culturele geschiedenis van onze gemeente. Jarenlang waren de Reuzenstoeten een toppunt van volksvermaak aan het einde van de zomer en tot vorig jaar nog brachten de Reuzenfeesten heel wat bezoekers naar het marktplein. Wij konden daarvoor ook altijd rekenen op de bereidwillige logistieke steun vanuit de gemeente.

Na heel wat succesvolle jaren als “Feestcomiteit der Reuzen” kiest onze vereniging er nu voor om verder door het leven te gaan als de Reuzen van Tervuren. Wij willen ons met name gaan concentreren op de Reuzenfolklore, door met onze Reuzen deel te nemen aan activiteiten van en in de gemeente en door intensief te gaan samenwerken met andere Tervuurse verenigingen, zoals de Heemkundige Kring. Tegelijkertijd willen we streven naar een duurzaam, zichtbaar behoud van het Tervuurse Reuzenerfgoed.

Dit is niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk een grote ambitie voor een kleine vereniging. Maar desondanks bruisen we van de plannen voor onze Reuzen. Wij begroeten u dan ook graag bij één van onze activiteiten!

Reuzenwandeling

Wandelzoektocht “Reuzen in kabouterhuisjes”

Reuzenfamilie

Alles over onze uitgebreide reuzenfamilie