Reuzenbier

Wij Belgen brouwen niet alleen veel bier, de variatie aan soorten smaken, kleuren en geuren is enorm. Er bestaan ongeveer 2000 Belgische bieren en er komen dagelijks nieuwe biertjes bij. Brouwen zit gewoonweg in ons DNA en de laatste jaren zit het ook in de lift.

In het jaar 2015 beslist Kathleen Craps dat de Reuzen van Tervuren ook wel een eigen biertje mogen hebben. In overleg met de VZW Reuzen Tervuren wordt er een blond biertje gebrouwen in brouwerij De Block. De Tervuurse Reus Tripel Blond is geboren: een tripel van hoge gisting met hergisting op fles, donkerblond en een alcohol percentage 8%. Met een volmondige fruitige afdronk en licht kruidige toetsen met een fijn aroma van Belgische hop. De iIdeale schenktemperatuur is rond 8°C.

Kathleen verkocht de Tervuurse Reus Tripel Blond in haar streekproducten winkeltje “Het Confituurpotje”. Tijdens de september-rommelmarkt van 2015 konden de bezoekers voor de eerste keer proeven en genieten van het biertje. Het was een schot in de roos.

Kathleen sloot haar winkeltje en verhuisde met de streekproducten naar het Spaans Huis, gelegen in het park van Tervuren. Kurt Singulé nam het van hier over.

De Reuzen van Tervuren krijgen er in 2018 een amberkleurig biertje bij.  Alcoholpercentage 8%, krachtige harmonie tussen donkere mout en specifieke kruiden, fruitig aroma met een nuance van Belgische hop, licht moutig en bittere afdronk. Ideale schenktemperatuur rond 8°

Tot op heden zijn de Tervuurse Reus Tripel Blond en Amber alleen te verkrijgen bij het Spaans Huis in het park van Tervuren. Ga hier dus zeker eens langs voor wat gezellig genieten op het terras. Tijdens de jaarlijkse september-rommelmarkt schenkt de VZW Reuzen Tervuren haar biertjes ook aan de pop-up bar.